Jätteenkuljetukset

Yhtiö sai hoidettavakseen Pyhtään yhteiskeräyspisteet. Uusiin yhteisastioihin asennettiin täyttymistä mittaavat tunnistimet. Kesällä ja syksyllä kilpailutettiin urakoita Mäntyharjulla ja kaakonkulmalla.
Yhtiön hoidettavaksi tuli vuoden alussa Pyhtään saariston asukkaiden jätehuolto. Kunnan päätöksen mukaisesti aluekeräyspisteet lakkautettiin ja tilalle perustettiin lukittuja yhteisastioita. Lukitut yhteiskeräyspisteet on tarkoitettu niille asiakkaille, joiden kiinteistöille ei jäteautolla pääse ajamaan. Yhteisastian käytöstä veloitetaan asiakkailta vuosimaksu. Yhteiskeräyspisteitä on Pyhtään lisäksi Kotkassa, Kouvolassa ja Mäntyharjulla.

Tunnistin mittaa astian täyttymistä

Pyhtään yhteisastioihin ja yhteen Kotkan yhteisastiaan asennettiin huhtikuussa Enevon tunnistimet, jotka mittaavat astioiden täyttymistä. Näin ajojärjestelijä saa tiedon, milloin astiat tarvitsevat tyhjennystä. Kustannuksissa säästetään, kun paikalle ei ajeta turhaan. Toisaalta varmistetaan, etteivät astiat tule liian täyteen.

Kuljetusurakoita kilpailutettiin

Jätteenkuljetuksiin ei tullut uusia urakka-alueita vuoden aikana. Mäntyharjun kuntaurakka kilpailutettiin kesällä, koska edellinen sopimusaika oli tulossa päätökseen vuoden lopussa. Syksyllä kilpailutettiin Haminan, Miehikkälän ja Virolahden kuntien kiinteistöjen jätteenkuljetukset ja jäteasemien lavatyhjennykset.

Urakat työllistävät useita yrittäjiä

Yhtiön järjestämissä jätteenkuljetuksissa oli yhteensä 14 eri urakkaa kiinteistöiltä kerättäville jätteille. Kuljetuksia järjestetään Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Mäntyharjulla. Kuljetusurakoitsijat hoitavat myös jäteasemien lavatyhjennyksiä, hyötyjätepisteiden tyhjennyksiä, jätekeskuksen siirtokuormauksia ja erilaisia keräyspalveluita, sillä yhtiöllä ei ole omaa kuljetuskalustoa. Kuljetuksilla työllistetään monia kuljetusyrittäjiä.

Jätteenkuljetusten tunnuslukuja 2015

 

graafi3_620x

 

graafi4_620x